Codevrijwilligers gezocht!

Codevrijwilligers gezocht!

IT-Planet & Code City zoeken codevrijwilligers om een codeerles te begeleiden in een Gentse school.

Programmeren en computationeel denken worden alsmaar belangrijker. Hoe vroeger kinderen hiermee kennis maken, hoe beter. Samen met Code City willen we alle Gentse basisscholen en secundaire scholen mee in de digitale toekomst!

Code City zoekt coaches om in 1 klas (10-13 jarigen) een codeerles te begeleiden. De leerlingen programmeren met Micro:bit en leren zo de basisprincipes van programmeren.
Je hoeft geen doorwinterde programmeur of IT-specialist te zijn. Een gezonde nieuwsgierigheid en enthousiasme om kinderen iets bij te leren zijn het belangrijkste.

Wat mag je verwachten?
• Je krijgt een duidelijke briefing en handleiding met de opdracht. Code City geeft je ook tips om met kinderen aan de slag te gaan.
• Je begeleidt een klas bij een eenvoudige programmeeroefening die 2 lesuren in beslag neemt. Je spreekt met de leerkracht af wanneer die zal plaatsvinden. De leerkracht is aanwezig en doet mee. Je staat dus niet alleen voor de klas.
• Code City zoekt een school in jouw buurt zodat je je niet ver hoeft te verplaatsen. Wil je graag naar een specifieke school, laat het dan zeker weten!

Wat krijg je ervoor terug?
• Een superleuke ervaring met enthousiaste kinderen
• Een goed gevoel omdat je 'jouw' klas iets belangrijks hebt geleerd
• Energie voor de rest van de week :-)

Schrijf je in als coach en vergeet zeker niet IT-Planet te vermelden.

Wil je meer info? Contacteer ons gerust via femke.degrande@it-planet.be of surf naar www.codecity.gent.