No-nonsense-aanpak levert IT-Planet nieuwe Trends Gazellen-nominatie op

No-nonsense-aanpak levert IT-Planet nieuwe Trends Gazellen-nominatie op

Al zes maal werd de Gentse IT-Planet genomineerd als een van de Trends Gazellen voor de provincie Oost-Vlaanderen. Volgens CEO Sam Baro zette het bedrijf opnieuw dat krachtige signaal neer dankzij zijn efficiënte no-nonsense-aanpak en de drive van zijn medewerkers.

Opdagen, je werk doen, en die aanpak vervolgens verzilveren met een stevige groei: dat is het élan waarop de Gentse IT-Planet gisteren voor een zesde keer werd genomineerd als een van de Trends Gazellen voor Oost-Vlaanderen.

De Trends Gazellen, een jaarlijkse prijsuitreiking die het zakenweekblad Trends al zestien jaar lang organiseert, zijn de snelst groeiende bedrijven binnen iedere provincie in het land. Een opsteker, volgens IT-Planet CEO Sam Baro, is dat de nominaties en de uiteindelijke prijzen vooral worden uitgedeeld op basis van harde boekhoudkundige gegevens als omzet, personeelsbestand en cashflow. Balansen en jaarrekeningen moeten over de voorbije vijf boekjaren heen een consistente groei op die drie criteria vertonen.

Met harde cijfers bewijst IT-Planet als onderdeel van Planet Group dat zijn unieke aanpak de juiste is: een aanpak waarmee het tussen 2004 en vandaag pijlsnel uitgroeide tot een bedrijf met meer dan 500 medewerkers en een omzet van 35 miljoen euro per jaar. "We geloven in een no-nonsense-aanpak", zegt Sam Baro. "We zijn een bedrijf van doeners. Efficiëntie in alles wat we doen zit ingebakken in de cultuur van ons bedrijf. Deze nominatie bewijst opnieuw dat dat model werkt."

De aanpak waardoor IT-Planet die nominatie in de wacht sleepte loopt als een rode draad doorheen de hele Planet Group, een ambitieus groeibedrijf dat naast IT-Planet ook hr-dienstverlener HR-Planet, zorgdienstenbedrijf X-Care en zorgmediabedrijf ZorgAnders overkoepelt.

"Onze cijfers geven een uitstekende kwantificatie van de groei die we de afgelopen jaren hebben laten zien, maar het zijn onze medewerkers die hem hebben bewerkstelligd", zegt Baro. "Deze nieuwe nominatie is, voor alles, een bekroning voor hun enthousiasme en drive, waarvoor we hen iedere dag dankbaar zijn."